woensdag 9 september 2015

Een beetje meer informatie ... Waar gaan we naartoe?

Oostduinkerke is een dorp aan de Belgische kust (meer bepaald de Westkust) en een deelgemeente van de gemeente Koksijde. In 1135, toen de gemeente nog Dunacapella heette, werd ze voor het eerst een zelfstandige parochie. De naam evolueert later naar Dunckercka. Pas in 1246 ontstond de naam Ostdunckercka Dit om het onderscheid te kunnen maken met Duinkerke in Frankrijk.
Het noordelijke deel van de deelgemeente, aan het strand gelegen, is een rustige badplaats middenin duinenrijen (240 hectare) die als natuurreservaat bestempeld werden.
Het zuidelijke gedeelte ligt aan de grens tussen de duinen en de Polders (gebieden onder het hoogwaterniveau die vroeger regelmatig overstroomd werden). Het was een vissersdorp waarvan de inwoners tussen twee viscampagnes hun moestuin bewerkten en wel eens duinkonijntjes stroopten. Vandaag hebben de dorpelingen zich grotendeels op toerisme en horeca gericht.
Het strand is bij laag water één kilometer breed. De afmetingen van het strand (het strekt zich uit over 30 km tot het strand van Duinkerke) en de zachte helling zijn geschikt voor het zeilwagenrijden en parakarten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten